Un seism cu magnitudinea de 7,7 grade s-a produs in largul Rusiei; O alerta de tsunami a fost anulata

Postat la: 18.07.2017 07:54

Un seism cu magnitudinea de 7,7 grade a fost înregistrat în largul coastei estice a Rusiei în noaptea de luni spre marți, potrivit Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), determinând autoritățile să declare o alertă de tsunami în anumite regiuni din Oceanul Pacific, anulată însă la scurt timp după ce a fost emisă, informează AFP.

e0cfd17d-b406-4fb4-9dce-6f32e29ed2f5

Sursa foto: earthquake.usgs.gov

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a avertizat inițial că valuri cu o înălțime maximală de 0,3 metri deasupra nivelului mării riscau să amenințe regiunile de coastă plasate în perimetrul alertei, din Rusia până în Hawaii.

Același centru a anulat alerta după puțin timp de la emiterea ei, precizând că nu prevede "un tsunami devastator în Pacific" și subliniind că Hawaii, un stat american, nu este amenințat din acest punct de vedere.

"Variații minore ale nivelului mării pot să apară în anumite zone de coastă pe parcursul următoarelor ore", a prevenit același centru.

Seismul, înregistrat la o adâncime de 11,7 kilometri, a avut loc la ora 23.34 GMT, la o distanță de 199 de kilometri est față de localitatea Nikolskoye din Rusia, potrivit USGS.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bădescu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu