Un om isi atinge telefonul, in medie, de 2.617 ori intr-o zi! Un specialist dezvaluie cat poate rezista coronavirusul pe sticla și plastic

Postat la: 26.03.2020 16:00

Un om îşi atinge telefonul, în medie, de 2.617 ori într-o zi, iar COVID-19 poate supraviețui pe el chiar și nouă zole. Acesta poate fi curăţat cu dezinfectant pentru mâini, iar soluţiile care au peste 60% alcool pot fi folosite la igienizarea telefonului, informează Mediafax.

Un om își telefonul într-o zi de 2.617 ori, în medie, iar coronavirusul poate supravieţui pe sticlă şi plastic până la nouă zile, astfel că e vital ca telefonul să fie curățat frecvent.

Specialistul în boli infecţioase, profesorul Nigel McMillan, de la Universitatea Griffith spune că poate fi folosit dezinfectant pentru mâini ori soluţie pentru curăţat lentilele de contact pentru igienizarea telefonului.

A apărut în Monitorul Oficial un document așteptat de firmele afectate de pandemie: metodologia de eliberare a Certificatelor de Situație de Urgență

Condiţia e ca dezinfectantul să aibă măcar 60% alcool, iar procesul trebuie făcut măcar o dată pe zi.

Un alt lucru important este ca telefonul să nu fie lăsat la întâmplare.

„COVID-19 poate supravieţui pe orice suprafaţă şi cu cât e mai multă umezeală, cu atât rezistă mai mult”, a explicat expertul, pentru Daily Mail.

El spune că trebuie considerat telefonul o extensie a mâinii, deci să ținem cont că orice am avea pe mâini ajunge şi pe telefon.

Nigel McMillan mai recomandă cureţarea telefonul şi de fiecare dată când altcineva îl atinge.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu