Un miliardar este cel care a ORDONAT uciderea jurnalistului Jan Kuciak și a iubitei sale

Postat la: 16.03.2019 13:15

Omul de afaceri slovac Marian Kocner a fost inculpat sub acuzaţia că a ordonat uciderea jurnalistului slovac de investigaţie Jan Kuciak în februarie 2018, a anunţat joi un procuror, relatează AFP.

”La 8 martie, parchetul l-a inculpat pe Marian K. pentru că a ordonat uciderea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak”, a declarat un procuror a cărui identitate nu a fost divulgată din motive de securitate, scrie news.ro.

Citește și: Norica Nicolai atac la adresa lui Rareș Bogdan! ‘Talentul de slugoi nu înlocuiește caracterul’

”Munca jurnalistică a victimei a fost mobilul crimei. Anchetatorul îşi bazează acuzaţia pe o probă obiectivă, care nu poate fi, pentru moment, divulgată”, a adăugat procurorul.

”Noi nu am găsit încă arma crimei, însă ştim, cu probe în susţinere, despre ce fel de armă a fost vorba. Pot să vă spun doar că era vorba despre o armă şi de muniţie modificate”, a mai declarat procurorul.

Citește și: A ieșit la iveală! Cine o susține pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi

Jan Kuciak şi partenera sa, Martina Kusnirova, au fost ucişi acasă, la 21 februarie 2018.

Tânărul jurnalist se pregătea să facă publică o anchetă jurnalistică cu privire la presupuse legături între politicieni slovaci şi mafia italiană, dar şi cu privire la fraude vizând fonduri agricole europene.

Citește și: Anunț de ultimă oră din partea DNA! S-a descoperit trafic de influență de milioane de euro

Asasinarea jurnalistului şi ancheta sa, publicată postum au condus la manifestaţii de stradă în întreaga Slovacie şi l-au determinat pe Robert Fico să demisioneze din funcţia de premier. El a fost înlocuit în post de către Peter Pellegrini.

În articolele sale, Jan Kuciak a scris de asemenea despre afaceri ale lui Marian Kocner, un miliardar în vârstă de 55 de ani.

Citește și: Corina Crețu suprinde: ’Mă simt foarte relaxată că am plecat din PSD’

Alte patru persoane implicate în asasinat au fost deja inculpate anul trecut, între care şi o fostă interpretă a lui Kocner.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu