Un membru al grupului Pussy Riot a fost otravit, dar si-a recapatat constienta: Va fi transferat la Berlin

Postat la: 15.09.2018 18:54

Piotr Verzilov, un membru al Pussy Riot spitalizat de marţi la Moscova în stare gravă după o aparentă otrăvire şi care şi-a recăpătat conştienţa va fi transferat sâmbătă la Berlin pentru a primi tratament, a declarat partenera acestuia, Veronika Nikulşina, care spune că şi ea a fost otrăvită, potrivit AFP.

"Petya (Piotr) şi-a recăpătat conştienţa", dar suferă în continuare de halucinaţii şi de stări de delir", a declarat vineri seară Veronika Nikulşina, şi ea membră a acestui grup punk contestatar, pentru site-ul de informaţii Meduza, scrie agerpres.ro.

Sâmbătă, ea a anunţat pentru acelaşi site că Piotr va fi trimis la Berlin în aceeaşi zi unde va urma un tratament.

Piotr Verzilov, în vârstă de 30 de ani, care are şi naţionalitate canadiană, a fost spitalizat marţi după o audiere şi transferat două zile mai târziu la terapie intensivă într-un spital cunoscut din Moscova, Institutul Sklifossovsky. Starea sa a fost descrisă vineri de către spital ca fiind "serioasă".

Partenera lui a declarat vineri site-ului Meduza că acesta a fost otrăvit cu o substanţă asemănătoare atropinei, însă dozajul a fost foarte mare.

În Canada, premierul Justin Trudeau s-a declarat îngrijorat de informaţiile referitoare la starea lui Piotr Verzilov.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu