Un important lider islamist ii cere președintelui Abdelaziz Bouteflika sa demisioneze

Postat la: 17.03.2019 12:55

Liderul islamist algerian Abderrazak Makri le-a cerut duminică preşedintelui Abdelaziz Bouteflika şi colaboratorilor săi să demisioneze, pe fondul săptămânilor de proteste contra actualului şef al statului algerian, aflat la putere de două decenii, transmite dpa, potrivit Agerpres.


''Banda (autoritatea centrală) a refuzat să răspundă poporului algerian până acum. Trebuie să asculte vocea străzii şi să pună în practică ce vrea aceasta'', a spus Makri, liderul Mişcării pentru Societatea Păcii, cel mai mare partid islamist din Algeria. 

În urmă cu câteva zile, Bouteflika (82 de ani) a renunţat la un al cincilea mandat de preşedinte, dar a anunţat o amânare pe termen nedefinit a alegerilor prezidenţiale prevăzute iniţial pentru data de 18 aprilie, o măsură considerată de manifestanţi drept o încercare de a-şi prelungi mandatul actual.

Citește și: Indonezia: Cel puţin 50 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din Papua

Vineri, zeci de mii de algerieni au ieşit pe străzi pentru a cere o schimbare radicală a sistemului de guvernare a ţării lor. 

În anii '90, în Algeria a izbucnit un război civil, după ce alegerile în care islamiştii păreau aproape de victorie au fost anulate. 

Mandatul actual al lui Abdelaziz Bouteflika, aflat la putere din 1999, se încheie în 28 aprilie. Şeful statului algerian a suferit un accident vascular cerebral în 2013 şi de atunci apariţiile sale publice au fost extrem de rare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu