Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_g9pop55uiat94kumndi2f8s3p3, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Un expert CRITICA platforma testam pentru Bucuresti: Lipsesc cele mai rudimentare masuri de protectie

Un expert CRITICA platforma testam pentru Bucuresti: Lipsesc cele mai rudimentare masuri de protectie

Postat la: 23.05.2020 19:00

Un expert critică dur platforma testăm pentru București și acuză că acesteia îi lipsesc măsuri de protecție absolut esențiale. PMB testează gratuit 11.000 de bucureşteni, însă înscrierea presupune să îţi rişti datele personale. „Lipsesc şi cele mai rudimentare măsuri de protecţie a datelor şi asta în contextul în care sunt transmise date cu caracter personal, cum ar fi numele şi CNP-ul”, spune un expert.

Citește și: coronavirus-activele-administrate-de-fondurile-de-pensii-obligatorii-au-crescut-in-aprilie-cu-184prc-fata-de-2019_1467401.html">SURPRIZĂ în plină criză cauzată de pandemia de coronavirus: Activele administrate de fondurile de pensii obligatorii au CRESCUT în aprilie cu 18,4% față de 2019

Platforma pentru testarea gratuită a 11.000 de bucureşteni nu cere acordul pentru prelucrarea datelor personale, precum CNP-ul.

„Eu personal nu l-aş folosi. Este evident că lipsesc şi cele mai rudimentare măsuri de protecţie a datelor şi asta în contextul în care sunt transmise date cu caracter personal, cum ar fi numele şi CNP-ul. O conexiune securizată este accesibilă oricui în ziua de astăzi, deci nu există nicio scuză pentru care nu ar fi folosită”, spune Lucian Stănescu, arhitect servicii telecomunicaţii şi securitate digitală.

Conform Regulamentului general privind protecţia datelor, pentru a prelucra datele cu caracter personal trebuie luat consimțământul persoanei vizate. De asemenea, trebuie acordată persoanei vizate posibilitatea de a-şi retrage consimțământul.

„În legătură cu GDPR-ul, de fapt, nu sunt respectate deloc cerinţele acestuia, de această platformă. Oamenii trebuiau să fie informaţi, ce se întâmplă cu datele lor, ce date le sunt colectate. Cum sunt prelucrate. Cu cine sunt împărţite”, adaugă Lucian Stănescu.

O solicitare pentru un punct oficial de vedere a fost trimisă deja către Primăria Municipiului Bucureşti. Până la această oră nu avem un răspuns.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu