Un exercitiu inter-arme cu trageri reale de lupta a avut loc la Cincu, in cadrul Saber Guardian 19

Postat la: 13.06.2019 23:08

Un exerciţiu inter-arme cu trageri reale de luptă a avut loc, joi, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din localitatea Cincu, în cadrul "Saber Guardian 19", a declarat căpitanul Mariana Dinu de la unitatea de la Cincu, potrivit agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, în cadrul exerciţiului, "a fost executată o operaţie de blocare a inamicului pe un aliniament favorabil".

Citește și: Demisie de răsunet! Cutremur pe scena politică

"Deoarece inamicul a reluat ofensiva, structurile de infanterie ale grupului de luptă au deschis focul, iar artileria a executat focul de baraj. MiG-urile 21 LanceR au intervenit în sprijinul forţelor aflate în contact cu inamicul, distrugând subunităţile de artilerie ale acestuia. Un efect impresionant, vizual şi auditiv, l-a produs LAROM-ul, aparţinând Brigăzii 8 Larom din Focşani, neutralizând artileria şi infanteria inamicului. A urmat spectacolul obuzierelor calibru 152 mm, aparţinând Batalionului 817 Artilerie, din Prundu Bârgăului, iar apoi, pe măsura apropierii inamicului de poziţiile forţelor proprii, acesta a fost angajat succesiv cu toate sistemele de armament din dotarea infanteriei: aruncătoare calibru 120 şi 82 mm, mitralierele calibru 14,5 mm de pe TAB şi AG-9", a afirmat Dinu.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

Militarii participanţi la exerciţiu au executat, de asemenea, o misiune de evacuare a unui rănit, cu un vehicul MLI MEDEVAC, în timp ce o celulă de elicoptere IAR 330 PUMA SOCAT a intervenit cu foc asupra blindatelor, cu proiectile reactive nedirijate calibru 57 mm. Contraatacul a fost condus de către o companie de infanterie din Batalionul 191 Infanterie din Arad, sprijinită de o formaţie de patru elicoptere AH-64 APACHE, din cadrul Brigăzii 12 Elicoptere de Luptă a USAREUR.

Ultima etapă a exerciţiului a constituit-o debarcarea unei companii de infanterie uşoară din elicoptere de tip CH-47 CHINOOK, pentru executarea unei manevre de învăluire şi nimicirea inamicului.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR

La eveniment au participat generalul-maior Dorin Ioniţă, comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite "General Ioan Emanoil Florescu", generalul-maior Virgil-Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie "Gemina", Ioan Aurel Cherecheş, prefectul judeţului Cluj, şi comandanţii structurilor participante la exerciţiu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu