Un barbat din Prahova a murit din cauza gripei. Numarul deceselor a ajuns la șapte in acest sezon

Postat la: 13.01.2019 17:39

Un bărbat în vârstă de 69 de ani, din județul Prahova, a murit din cauza gripei, numărul deceselor din cauza acestui virus ajungând la șapte în acest sezon, anunță duminică Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Bărbatul suferea și de alte boli și nu era vaccinat antigripal, scrie Mediafax.

Bărbatul în vârstă de 69 de ani din județul Prahova era confirmat cu virus gripal tip A, subtip H1, și suferea și de alte boli.

Este cel de-al șaptelea deces din cauza gripei de la începutul sezonului și al doilea duminică, după ce un bebeluș în vârstă de 10 luni, din județul Ilfov, a murit tot din cauza gripei. Pe 8 ianuarie, băiețelul a fost adus la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală în stare generală extrem de gravă, cu insuficiență respiratorie acută, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, Raluca Alexandru. Medicii l-au testat și i-au pus diagnosticul de gripă tip A chiar din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a spitalului. Bebelușul a fost internat atunci în Secția de Terapie Intensivă, fiind intubat. Bebelușul nu a răspuns tratamentului, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică, adică după patru zile de la internare, medicii au declarat decesul, în urma unui stop neresuscitabil.

Citește și: Compania Municipală Managementul Transportului București cumpără autospeciale pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Niciuna dintre cele șapte persoane care au murit până acum din cauza gripei nu era vaccinată antigripal.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu