ULTIMA ORA - Tudorel Toader face un pas in spate și invita avocații la discuții: 'Eu, la randul meu sunt avocat suspendat, ii ințeleg'

Postat la: 12.02.2019 12:32

Ministrul Tudorel Toader a declarat că a invitat marți avocații pentru a finaliza protocolul privind onorariile, subliniind că le-a arătat disponibilitatea pentru discuții deoarece îi înțelege, el însuși fiind avocat suspendat. Toader a mai spus că a cerut justificări pentru cheltuielile propuse.

„Nu e vorba de plângeri (ale avocaților, n.r.), e vorba despre un memoriu prin care dânșii solicită reactulizarea onorariilor din oficiu. Este o procedură care a fost inițiată în 2017, după știința mea. Eu, la rândul meu sunt avocat suspendat, îi înțeleg și tot timpul am la mine documentele. Am arătat disponibilitatea. Știți că orice cheltuială bugetară trebuie justificată. I-am rugat să justifice cheltuiala să putem prinde în protocol, să luăm avizele necesare. Am purtat o repetată corespondență prin care i-am invitat și îi invităm să vină să justifice. Chiar și azi dimineață am revenit cu invitația de a finaliza protocolul. Sper că-l vom finaliza în scurt timp”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, conform Mediafax.

Isărescu, jurăminte cu mâna pe inimă la audierea din Senat / Tăriceanu cere o nouă formulă de calcul ROBOR

Întrebat cum comentează afirmațiile apărătorilor potrivit cărora el a scris pe Facebook în mod incorect că avocații cer creșterea onorariului pentru o acțiune de divorț de la 100 de lei la 600, ministrul a spus: „De ce incorectă? Le am la mine și vă arăt. În care de la 100 de lei au propus 600 sau 650. O fi incorectă, dar nu de la mine. Eu am propunerea primită de la dânșii”.

Mai mulți avocați au protestat, luni, pe treptele Curții de Apel București, față de onorariile din oficiu care, spun ei, sunt cele stabilite din 2015 în cadrul unui protocol. Apărătorii spun că nivelul de trai din 2019 este mult mai ridicat și au dat exemplul magistraților, care au salariile mărite.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu