ULTIMA ORA: 19 plangeri penale depuse impotriva jandarmilor de protestatari din Piata Victoriei

Postat la: 12.08.2018 16:54

Procurorii militari au primit, până duminică, la ora 16.00, 19 plângeri penale împotriva jandarmilor, depuse de către protestatarii prezenți la mitingul de vineri, din Piața Victoriei, transmite Mediafax.

Până duminică după-amiază, procurorii militari au înregistrat 19 plângeri depuse împotriva jandarmilor, de către protestatarii care au participat la mitingul de vineri, din Piața Victoriei.

CITEȘTE ȘI: Laptele preferat de oamenii longevivi. Mult mai sănătos decât laptele de vacă, eficient împotriva cancerului

De asemenea, procurorii militari fac apel la participanții protestului de vineri seară, care au fost răniți sau care pot oferi informații relevante pentru anchetă să se prezinte la Parchetul Militar din Capitală, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Toți cei care au fost răniți sau au participat la protestul de vineri seară din Piața Victoriei și care pot oferi informații importante pentru ancheta procurorilor, sunt invitați la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul București (strada George Georgescu, nr.2) pentru a oferi datele sau imaginile pe care le dețin.

Procurorii militari au precizat, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că s-au autosesizat după violențele de la protestul din Piața Victoriei și au deschis un dosar penal privind modul în care au intervenit jandarmii. Parchetul Militar va prelua și toate plângerile penale depuse la secțiile de poliție, pe care le va reuni într-un singur dosar.

„În cursul zilei de astăzi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenție al jandarmilor și incidentele petrecute la manifestația din Piața Victoriei din București în cursul zilei de 10 august 2018, precum și în cursul nopții de 10 spre 11 august 2018. De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse la secțiile de poliție, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic”, informează parchetul, prin comunicatul de presă de sâmbătă.

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului. Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

CITEȘTE ȘI: Cinci reguli pe care nu le poţi evita dacă vrei să ai un abdomen plat .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu