UE scoate Dominica de pe lista neagra de paradisuri fiscale

Postat la: 14.06.2019 19:31

Uniunea Europeană a scos vineri statul insular din Caraibe Dominica de pe lista neagră de paradisuri fiscale, după ce această ţară a abordat preocupările legate de facilitarea evaziunii fiscale, lăsând un total de 11 jurisdicţii pe listă, informează DPA potrivit Agerpres.


"Dominica şi-a implementat angajamentele şi a abordat preocupările UE în ceea ce priveşte schimbul automat de informaţii financiare", au declarat miniştrii de finanţe ai blocului comunitar într-un comunicat.

Această ţară a luat de asemenea măsuri prezentate de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, se adaugă în comunicat.

"Această etapă justifică faptul că Dominica poate fi scoasă de pe lista UE de jurisdicţii necooperante", se arată în comunicat.

Celelalte 11 jurisdicţii de pe listă sunt Samoa Americană, Belize, Fiji, Guam, Insulele Marshall, Oman, Samoa, Trinidad şi Tobago, Emiratele Arabe Unite, Insulele Virgine Americane şi Vanuatu.

Sistemul de listă neagră a UE a fost creat în 2017 ca parte a combaterii evaziunii fiscale în urma unor dezvăluiri precum Panama Papers şi Paradise Papers legate de utilizarea lacunelor juridice de către firme şi persoane fizice pentru a evita plata impozitelor

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu