UDMR, prima poziționare OFICIALA dupa violențele din Piața Victoriei - Solicitarea lui Kelemen Hunor pentru Klaus Iohannis

Postat la: 11.08.2018 16:54

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, că incidentele produse la Bucureşti au fost "de o violenţă inacceptabilă", subliniind că formaţiunea politică pe care o reprezintă condamnă orice formă de manifestare extremistă şi orice tip de agresiune, scrie Agerpres.

"Protestul este un drept democratic fundamental, recunoscut. Poziţia noastră clară este că nimeni nu îi poate pune în pericol pe cetăţenii care doresc să îşi exercite acest drept - nici forţele de ordine şi nici grupurile care au ajuns pe străzile Bucureştiului cu intenţia de a incita la violenţă", a scris Kelemen Hunor, pe Facebook.

Liderul UDMR cere autorităţilor să investigheze corect şi cu atenţie fiecare caz de abuz, indiferent de care parte ar fi fost exercitat, iar partidelor să nu manipuleze şi să nu exploateze, în scopuri politice, o cauză susţinută de zeci de mii de oameni.

"Nu în ultimul rând, cerem preşedintelui României să-şi asume rolul constituţional, să îndemne la dialog şi la calm, să intermedieze situaţia tensionată existentă între diferite grupuri ale societăţii. Cei care doresc să protesteze, să îşi poată exercită acest drept, fără violenţă", se mai arată în postare.

Citește și: PSD DĂ ORDIN: 'Autorităţile să stabilească în ce măsură violenţele din Piaţa Victoriei au fost determinate de declaraţiile opoziţiei' .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu