Ucraina afirma ca ar putea fi tinta unui nou atac cibernetic in cateva zile

Postat la: 13.10.2017 17:54

Guvernul ucrainean, care în acest an a fost victima unui atac cibernetic major, a anunţat vineri companiile să se asigure că reţelele lor cibernetice sunt protejate, după ce serviciile de informaţii ucrainene au sugerat că un alt atac ar putea fi în curs de pregătire, transmite Reuters, potrivit Agerpres.


Serviciul de informaţii ucrainean SBU şi Echipa de reacţie în cazuri de urgenţe cibernetice (CERT, instituţie de stat) au declarat că atacul ar putea avea loc în perioada 13 - 17 octombrie, când Ucraina marchează Ziua apărătorilor ţării. 

Ucraina, care consideră că Rusia se află în spatele atacurilor constante asupra sistemelor sale informatice, încearcă să elaboreze şi să pună în practică o strategie naţională pentru a apăra siguranţa instituţiilor de stat şi a principalelor companii. Moscova a respins în mod repetat aceste acuzaţii. 

Serviciile de informaţii ucrainene au menţionat că un nou atac informatic ar putea fi similar celui din 27 iunie, când virusul informatic NotPetya a afectat reţelele cibernetice ale mai multor agenţii guvernamentale şi companii ucrainene, înainte de a se răspândi în reţelele corporaţiilor multinaţionale şi ale furnizorilor lor din Europa de Est.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu