Twitter si-a curatat platforma: Mii de conturi suspecte de legaturi cu organizatiile teroriste au fost sterse

Postat la: 13.06.2019 22:00

Reţeaua Twitter a anunţat joi că a eliminat mii de conturi legate de activităţi coordonate şi finanţate de stat, despre care se crede că ar proveni de la guvernul iranian, şi le-a arhivat în baza sa de date publică lansată anul trecut, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Twitter consideră că cele 4.779 de conturi desfiinţate în cadrul acestei campanii aveau legătură sau era susţinute de Iran.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR

Reţeaua de socializare a mai precizat că a eliminat şi arhivat patru conturi afiliate cu Agenţia de Cercetare a Internetului din Sankt-Petersburg, o sursă rusă de troli care a fost trimisă în judecată de procurorul special american Robert Mueller pentru încercări de amestec în alegerile prezidenţiale din SUA.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

Twitter a mai închis şi arhivat 130 de conturi legate de mişcarea catalană de independenţă din Spania şi 33 de conturi angajate în acţiuni de manipulare legate de Venezuela.

Reţeaua a făcut publică pentru prima dată în octombrie arhiva de date asociată cu operaţiuni informaţionale legate de diverse state pentru a oferi mai multă transparenţă în privinţa informaţiilor şi pentru a limita manipularea pe platforma sa.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu