Twitter ridica CENZURA si permite distribuirea articolului New York Post despre emailuri legate de Joe Biden si fiul sau

Postat la: 17.10.2020 11:15

Twitter a da înapoi, vineri, permiţând distribuirea unui articol publicat de New York Post referitor la emailuri legate de candidatul democrat la preşedinţie Joe Biden şi fiul acestuia, Hunter, transmite CNBC.

Atât Twitter, cât şi rivala sa Facebook, au luat miercuri decizia fără precedent de a bloca sau limita distribuirea articolului respectiv. Articolul, neverificat, acuză că Hunter Biden a încercat să îi prezinte tatălui său pe un director al companiei ucrainene din sectorul energiei la care lucra. La momentul respectiv, Joe Biden era vicepreşedintele Statelelor Unite.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

Twitter a anunţat mai târziu că a blocat articolul pentru că includea imagini din materialul obţinut ilegal, care conţine informaţii personale şi private. Ulterior a clarificat că discuţiile şi comentariile referitoare la materialele obţinute prin hacki ng nu trebuie interzise.

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a descris decizia iniţială a companiei de a bloca articolul fără a explica raţionamentul ca fiind "inacceptabilă".

Citește și: Raed Arafat: Este posibil ca aceste spitale să nu mai fie suficiente. Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu

Preşedintele Donald Trump şi unii utilizatori au criticat puternic decizia iniţială a Twitter, scrie news.ro.

”Este groaznic că Facebook şi Twitter au exclus articolul despre emailurile ”legate de Joe Biden adormitul şi fiul său, Hunter, al NYPost. Este doar începutul pentru ei. Nu este nimic mai rău decât un politician corupt. SECŢIUNEA 230 DE ABROGARE !!!", a scris Trump pe Twitter, miercuri.

Citește și: Sorin Grindeanu, ieșire devastatoare: ‘Măsluiesc cifrele. PNL și Klaus Iohannis; vor să se țină alegeri indiferent de nivelul pandemiei din România’

Twitter şi-a anulat în totalitate decizia şi permite utilizatorilor să distribuie articolul. Compania s-a răzgândit deoarece informaţiile private din articol sunt în prezent disponibile pe scară largă pe internet, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Compania şi-a modificat politicile, joi, spunând că nu va mai elimina conţinutul piratat decât dacă este distribuit direct de către hackeri sau de cei care sunt împreună cu aceştia. În plus, Twitter va eticheta acum tweet-uri pentru a oferi contextul acestora, în loc să blocheze link-urile, a spus Vijaya Gadde, responsabil pentru legalitate, politici publice şi încredere şi siguranţă la Twitter.

Citește și: Nelu Tătaru, prima reacție după noul record de infectări cu COVID-19: ‘Vom avea o creștere progresivă și în următoarele zile’ .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu