Turcia a expulzat catre Germania cinci presupusi membri ai organizatiei jihadiste Statul Islamic

Postat la: 04.12.2019 10:56

Turcia a expulzat către Germania cinci presupuşi membri ai organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI) de naţionalitate germană, pe care îi deţinea, a anunţat Ministerul turc de Interne citat de agenţia oficială Anadolu, relatează AFP, potrivit News.ro.

”Cinci combatanţi terorişti străini au fost expulzaţi către ţara lor de origine astăzi (marţi)”, a precizat ministerul, referindu-se la jihadişti din cadrul SI.

Ankara îndeamnă cu regularitate ţările occidentale să-şi repatrieze cetăţenii care au intrat în SI în Siria şi în Irak, însă acestea sunt puţin înclinate să-i reprimească, mai ales din motove de securitate şi din cauza nepopularităţii unei asemenea măsuri.

Citește și: Adrian Năstase îndeamnă PSD să declanșeze RĂZBOIUL TOTAL împotriva lui Klaus Iohannis

Luna trecută, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan afirma că aproximativ 1.200 de membri SI sunt încarceraţi în prezent în închisori turce.

El preciza că Turcia a prins 287 de jihadişti din SI care au evadat din închisoare, după declanşarea unei ofensive a Ankarei, la 9 octombrie, împotriva miliţiei kurde siriene Unităţile Protecţiei Poporului (YPG), vârful de lance al luptei împotriva SI în nordul Siriei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu