Tudorel Toader a intrat pe lista neagra a lui Liviu Dragnea, dar PSD se lauda cu realizarile ministrului

Postat la: 17.04.2019 09:24

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ajuns oaia neagră a Guvernului Dăncilă. În timp ce Guvernul se laudă cu implementarea în ritm alert a programului de guvernare, liderii PSD îl acuză pe Tudorel Toader că este singurul ministru care a rămas cu restanțe. Pe de altă parte, pe site-ul oficial prin care monitorizează programul de guvernare, cei de la PSD se laudă cu realizările lui Tudorel Toader.

Citește și: Culisele CEX PSD: toate drumurile duc la Dăncilă

Președintele Comisiei Juridice din Senat, Robert Cazanciuc, spunea că Tudorel Toader a făcut destul de puțin, raportat la programul de guvernare.

”Dacă ne uităm în programul de guvernare o să vedem că sunt destul de puține puncte îndeplinite. La doi ani de mandat mi se pare destul de puțin. Nu s-a pus problema la nivelul partidului, din câte știu eu, ca o anumită persoană să vină în locul domnului Toader. Domnul Toader este încă acolo și dacă nu va mai fi o să vedem atunci ce se va întâmpla”, a declarat Robert Cazanciuc, în Parlament.

Conform site-ului oficial al PSD de monitorizare a programului de guvernare (guvernarepsd.ro), documentul adoptat în anul 2016 este realizat în proporție de 73%, după doi ani și 4 luni de guvernare.

Cu toate acestea, pe site-ul oficial, cei de la PSD se laudă cu realizările din justiție, majoritatea efectuate de Tudorel Toader. Conform site-ului, PSD a atins patru puncte importante în justiție:

- PSD a eliminat orice ingerință politică în numirea judecătorilor în funcții de conducere la Înalta Curte.

- PSD a promovat modificarea legii astfel încât numirile judecătorilor în funcții de conducere să se facă doar prin concurs, organizat de secția de judecători din CSM.

- PSD a introdus criteriile de experiență și performanță pentru promovarea judecătorilor și procurorilor, conform recomandărilor Comisiei de la Veneția.

- PSD a limitat decidentul politic, care nu poate refuza numirile în funcție, propuse de Consiliul Superior al Magistraturii.

În concluzie, pe de o parte Tudorel Toader este criticat că nu a realizat programul de guvernare, iar pe de altă parte PSD se laudă cu realizările sale în acest mandat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu