Transelectrica a cumparat energie de 38,5 milioane lei de la Complexul Energetic Oltenia

Postat la: 08.12.2017 08:54

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a cumpărat energie electrică de 38,5 milioane lei, fără TVA, de la Complexul Energetic Oltenia, ”pentru consumul propriu tehnologic (CPT) pe PCCB-NC” (piaţa centralizată a contractelor bilaterale de energie electrică - prin negociere continuă), arată un comunicat al transportatorului.

În ceea ce priveşte termenele de plată, ”vânzătorul va transmite facturile în prima zi lucrătoare a lunii imediat următoare lunii de livrare. Facturile vor fi plătite de cumpărător până la termenul scadent care este cel mai târziu în a şaptea zi lucrătoare de la data transmiterii facturii”, anunță News.ro.

Citește și: Noi dezvăluiri din viața Regelui Mihai: Gestul uluitor care va IMPRESIONA întreaga lume

Transelectrica este operatorul de Transport şi de Sistem din România, care gestionează 81 staţii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA şi peste 9.000 de kilometri de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Transelectrica a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 64,79 milioane lei, de peste trei ori mai mic faţă de rezultatul net raportat în perioada similară a anului anterior, de 213,33 milioane lei, ca urmare a scăderii veniturilor din serviciul de transport al energiei electrice.

De asemenea, veniturile totale au urcat cu peste 27%, la 2,41 miliarde lei, de la 1,89 miliarde lei, la sfârşitul lui septembrie 2016.

Compania are circa 2.200 de salariaţi şi se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

Complexul Energetic Oltenia este unul din cei mai mari producători de energie din ţară şi se află în subordinea Ministerului Energiei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu