Traian Basescu TOACA MARUNT inițiativa privind eliminarea examenului de limba romana pentru elevii maghiari: 'Mi se pare nepermisa'

Postat la: 17.05.2019 05:48

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, la Ploiești, că inițiativa Partidului Civic Maghiar, de a elimina proba de limba română de la Evaluarea Națională de la sfârșitul claselor a VI-a și a VIII-a pentru elevii maghiari este „de nepermis” și ar afecta chiar comunitatea maghiară, potrivit Mediafax.

Citește și: Liviu Pleșoianu îl NIMICEȘTE pe Ștefan Bănică Junior, după atacul la PSD: 'Timp de zece ani, sub Băsescu, s-a luptat cu Veta'

„Mi se pare nepermisă inițiativa și face parte din setul de inițiative antiromânești pe care UDMR le-a promovat în ultimii ani. (...) Vin cu acest proiect de lege care este absolut umilitor, dar și dăunător minoritarilor unguri pentru că trăind în România și neștiind limba română își vor găsi foarte greu locuri de muncă, se vor integra foarte greu în societate. În plus limba română este limba oficială a statului român și orice politician este obligat să cunoască limba statului”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, într-o conferință de presă, la Ploiești.

Potrivit lui Băsescu, PMP, partid din care face parte, respinge „cu toată puterea această abordare”.

PCM are doi deputaţi care au fost aleşi pe listele UDMR. Inițiativa lor este de modificare a Legii Educaţiei, prin eliminarea examenului de limbă română pentru elevii maghiari.

„Motivul acestei iniţiative legislative este că elevii maghiarii sunt discriminaţi în comparaţie cu elevii români, având de susţinut două examene în plus, limba română scris şi oral”, a spus preşedintele PCM, Mezei Janos.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu