Tragedie in R.D. Congo - Cel puțin 150 de persoane și-au pierdut viața dupa scufundarea unei pirogi

Postat la: 17.04.2019 08:00

Aproximativ 150 de persoane sunt date dispărute după ce o ambarcațiune s-a scufundat în largul unui lac din regiunea estică a Republicii Democrate Congo, a anunțat președintele țării, Felix Tshisekedi, citat de Euronews potrivit mediafax.

„Sunt foarte întristat să vă anunț că o pirogă (ambarcațiune rudimentară din lemn, n.r.) s-a scufundat în lacul Kivu. Bilanțul provizoriu este de 150 de persoane dispărute”, a anunțat Tshisekedi prin intermediul unei postări pe Twitter.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Adina Florea a DESCINS la DNA Ploiești pentru a căuta camera de TORTURĂ în care erau audiați martorii neobedienți

Delphin Mbirimbi, un activist local, a anunțat că trei cadavre au fost recuperate din lac, 33 de persoane au fost salvate, iar alte 150 sunt date dispărute în urma naufragiului.

Președintele Tshisekedi a declarat că urmărește îndeaproape situația și lucrează pentru „a-i identifica și sancționa pe cei responsabili”.

Incidentele de acest tip sunt frecvente în Republica Democrată Congo, un stat în care există foarte puține șosele în afara marilor orașe și unde bărcile sunt folosite foarte des, acestea fiind de cele mai multe ori, supra-aglomerate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu