TRAGEDIE in China - Zeci de persoane au murit

Postat la: 13.01.2019 11:40

Douăzeci şi una de persoane au murit după surparea tavanului într-o mina din provincia chineză Shaanxi, a anunţat presa din China, potrivit Reuters, scrie news.ro.

Tragedia a avut loc, sâmbătă, la ora locală 16.30, la o mină de cărbune din Shenmu, exploatată de Baiji Mining Co Ltd. În momentul surpării tavanului, în subteran se aflu 87 de persoane.

Citeste si Inițiativă INEDITĂ a Puterii - Mașinile ANAF și ale procurorilor, fără girofar albastru

66 de mineri au fost salvaţi, însă 21 au rămas blocaţi în subleran. După o căutare iniţială, s-au confirmat decesele a 19 mineri. Căutările au continuat şi ultimii doi mineri care erau blocaţi au fost găsiţi şi ei fără viaţă.

Câteva companii miniere din Shandong şi Henan, precum şi din alte zone ale Chinei, au primit notificări din partea Administraţiei Naţionale pentru Siguranţă în Minerit, care le-a cerut să îşi întrerupă activitatea pentru inspecţii care vor dura până în luna iunie, anunţa, vineri, Shanghai Securities News.

Duminică, agenţia Xinhua a notat că şi în provincia Shanxi, aflată lângă provincia Shaanxi, vor avea loc inspecţii la unele mine.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu