Tokyo 2020 a dezvaluit o preselecție de mascote olimpice (FOTO)

Postat la: 07.12.2017 12:24

Trei perechi de mascote preselecționate pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo din anul 2020 au fost prezentate joi de organizatori, unele dintre acestea având ochi strălucitori și asemănători cu personajele din desenele animate japoneze, "manga", iar altele asemănătoare cu un raton roșu și alb, informează AFP.

5156e320-612e-4102-b61a-f413e15440cb

După controversata afacere a logo-ului Jocurilor, al cărei desen inițial a fost schimbat de urgență anul trecut din cauza acuzațiilor de plagiat, organizatorii Olimpiadei de la Tokyo din 2020 au decis să lase copiilor alegerea celor două mascote finale, una pentru Jocurile Olimpice, iar a doua pentru Jocurile Paralimpice.

Votul se va desfășura în perioada 11 decembrie — 22 februarie la toate școlile primare japoneze din arhipelagul nipon și din străinătate, iar fiecare clasă va avea un vot.

Tandemul de mascote învingătoare ale scrutinului va fi anunțat pe 28 februarie.

Menite să reprezinte armonia, diversitatea și perseverența, cele trei perechi de mascote în competiție au un aspect pop nipon ușor de recunoscut, adesea cu ochi strălucitori și cu forme de animale precum "kawaii" (figurine din tradiția japoneză), raton, vulpe încrucișată cu o pisică sau un câine. Dar culorile lor, detaliile și motivele fac, de asemenea, referire la cultura tradițională japoneză, precum cireșii în floare sau ornamente populare "magatama".

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu