ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 13 OCTOMBRIE

Postat la: 13.10.2017 18:24

Comitetul Executiv Național al PSD a aprobat, în unanimitate, nominalizările pentru funcțiile de miniștri - Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării, Felix Stroe la Ministerul Transporturilor și Marius Nica la Fonduri Europene. Premierul Mihai Tudose a anunțat că îi va prezenta luni președintelui Klaus Iohannis noile propuneri de miniștri.

7b60e481-1c66-441a-abf5-d26b8d770774

* Premierul Mihai Tudose a declarat că rămânerea ministrului Viorel Ilie în Guvern este o decizie care a fost luată de către ALDE, formațiunea parteneră a PSD în cadrul coaliției de guvernare, și va fi respectată ca atare.

* Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său ucrainean, Pavlo Klimkin, că noua lege a Educației din țara vecină este 'o temă foarte sensibilă' în relația dintre cele două țări, dar autoritățile ucrainene sunt deschise la dialog.

* Dan Nicolau, trompetistul trupei Vunk, a fost reținut de procurorii DIICOT într-un dosar de cămătărie, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

* Premierul Mihai Tudose a declarat că în privința TVA split se va ține cont de anumite propuneri ale patronatelor și se va interveni cu amendamente în Parlament, afirmând că măsura ar urma să vizeze, în primul rând, firmele aflate în insolvență și faliment. El a spus că se are în vedere introducerea unui sistem de premiere.

* Curtea de Apel București a decis eliberarea din arest preventiv și plasarea în arest la domiciliu a fostului președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate Marian Burcea, cercetat penal în dosarul decontărilor ilegale.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu