Tirc cu arcul: Grand Prix-ul European - Bronz pentru Romania la arc compound pe echipe mixte

Postat la: 20.05.2017 10:54

Perechea română alcătuită din Daniela Cristescu și Ovidiu Achilie a cucerit bronzul în concursul de arc compound rezervat echipelor mixte din cadrul Grand Prix-ului European la tir cu arcul, găzduit de Complexul Sportiv CSA Steaua, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

d6ec5dbf-e868-4d60-b476-4a8b7f13d3a0

În întrecerile desfășurate vineri, Daniela Cristescu si Ovidiu Achilie au ajuns până în faza semifinalelor, unde au fost învinși cu 150-147 de reprezentanții Italiei, însă au câștigat apoi finala mică în fața Norvegiei, cu 150-147.

În concursul echipelor mixte la arc olimpic, România, cu Patricia Iosub și Ghenadi Iepuri, a terminat pe locul 7.

La arc olimpic individual, Ghenadi Iepuri a ajuns până în optimi, unde a fost eliminat de Matija Mihalic (Croația), în timp ce la feminin cea mai bună clasare a fost a lui Beatrice Miklos, care a terminat pe locul 22.

Gerard Dumitrescu a avut o evoluție excelentă la arc compound individual, cu o victorie importantă în sferturi, în fata principalului favorit, italianul Alberto Simonelli, urmată apoi de o înfrângere în semifinale în fața altui italian Jacopo Polidori.

Reprezentantul țării noastre se va lupta duminică pentru medalia de bronz, tot cu italian, Michele Nencioni.

La arc compound feminin, cea mai bună clasare a fost reușită de Codruța Angelescu — locul 9, urmată de Daniela Cristescu și de Anca Dănileț, care au încheiat concursul pe locurile 10, respectiv 11.

Sâmbăta au loc probele pe echipe atât la arc olimpic cât și la arc compound.

Grand Prix-ul European de la București, la care participă 160 de sportivi din 18 țări, se desfășoară în conformitate cu regulile World Archery și WAE Gand Prix, în ambele divizii (arc olimpic și arc compound, la masculin și feminin., reamintesc organizatorii.

Concursul din capitala României reprezintă ultimul turneu internațional major înaintea Cupei Mondiale de tir cu arcul, programată între 6 și 11 iunie în Antalya (Turcia).

AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu