Timisoara: Barbati, retinuti pentru trafic de persoane. Printre victime, si minore

Postat la: 16.10.2020 19:12

  • Trei inculpați au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori în formă continuată, trafic de persoane şi act sexual cu un minor.
La data de 15.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori în formă continuată, trafic de persoane şi act sexual cu un minor.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2019, inculpații au determinat, prin ameninţări şi violenţe, mai multe persoane vătămate minore și majore să practice prostituţia în apartamente închiriate pe raza municipiului Timișoara, însuşindu-şi cea mai mare parte din banii obţinuţi.

În aceeași perioadă, doi dintre inculpați au întreţinut relaţii sexuale cu una dintre părțile vătămate, deși cunoșteau faptul că aceasta este minoră.

La data de 15.10.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Arad au efectuat un număr de două percheziții domiciliare și au pus în aplicare 4 mandate de aducere.

În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu