Timiș: Alți doi decedați la Buziaș, in urma furtunii, iar numarul raniților crește

Postat la: 17.09.2017 17:55

Numărul persoanelor decedate în județul Timiș în urma furtunii de duminică după-amiază a crescut la patru, ultimele două cazuri semnalate fiind în localitatea Buziaș, anunță reprezentanții ISU Banat.

641100fc-a0e2-4344-b1f8-211cc733d87c

''Alte două persoane din Buziaș și-au pierdut viața din cauza furtunii, iar numărul răniților este în creștere, ajungând la 12. Noi acționăm continuu cu 145 de pompieri în toate zonele afectate'', a declarat, pentru AGERPRES, Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Banat.

Sursa citată anunțase anterior că două persoane și-au pierdut viața la Timișoara.

''O femeie a decedat la Grădina Zoo, iar un bărbat, la Hotelul Baron, acesta fiind lovit de un panou publicitar care a căzut. Alte cinci persoane au fost rănite. A fost activată echipa noastră operativă care intervine dinamic la degajarea de trotuare, șosele și mașini prinse sub copaci doborâți, îndepărtarea cablurilor de curent căzute, degajarea acoperișurilor afectate'', a declarat, pentru AGERPRES, Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Banat.

Potrivit IGSU, codul portocaliu de vreme rea, sub incidența căruia se afla județul Timiș, a generat o serie de efecte în zonă. Pentru gestionarea acestora, la nivelul ISU Banat a fost activată grupa operativă, iar misiunile sunt în dinamică, pentru acordarea sprijinului persoanelor aflate în dificultate și înlăturarea arborilor și acoperișurilor afectate din cauza manifestării fenomenelor meteo periculoase.

Și în județul Arad, vremea nefavorabilă a generat efecte, astfel că pompierii militari au fost solicitați să acționeze în sprijinul comunităților pentru înlăturarea arborilor doborâți de vânt.

AGERPREES / (AS — autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu