Termoenergetica dezminte afirmațiile facute de ELCEN: 'Sunt neavenite și nefondate'

Postat la: 16.09.2020 21:48

Compania Termoenergetica dezminte afirmațiile făcute de ELCEN, considerând că sunt neavenite și nefondate, fiind aruncate în spațiul public înainte de alegeri în încercarea de a politiza subiectul termoficării, fără a realiza că pot panică în rândul populației.

Compania ELCEN a anunțat o creștere explozivă a pierderilor de agent termic din rețeaua de termoficare a Capitalei, aflându-se foarte aproape de valoarea maximă peste care devine practic imposibilă o garantare sigură și stabilă a alimentării cu energie termică și electrică. Pierderile au ajuns în prezent la 2200 de tone de apă fierbinte pe oră, arată compania într-un comunicat, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Scenariu uluitor! Cum l-ar fi sabotat Klaus Iohannis pe Rareș Bogdan

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) consideră manipulator modul în care sunt folosite trunchiat, incomplet și în mod evident cu rea-voință informațiile prezentate de către reprezentanții ELCEN, cu scopul de a induce în eroare opinia publică.

Compania spune că pe toată durata sezonului cald au fost executate mai multe tipuri de lucrări la rețelele de termoficare, în mai multe zone, din toate sectoarele Municipiului București. În acest moment sunt în derulare lucrări de reabilitare a rețelei de termoficare în 19 șantiere. În paralel cu aceste șantiere, zilnic s-au executat și se execută lucrări de mentenanță sau lucrări programate pentru remedierea defecțiunilor și a deficiențelor apărute, precum și a avariilor survenite în rețea.

Citește și: Codrin Ștefănescu, ieșire scandaloasă la adresa lui Nicușor Dan și Rareș Bogdan: ‘Oricât de mare ar fi mizeria, rahatul, șpaga, chiar nu contează!’

„De aici rezultă două aspecte foarte importante, prezentate trunchiat și incomplet în comunicatul ELCEN, respectiv: a) opririle din rețeaua de termoficare implică atât goliri cât și încărcări ale rețelei de termoficare ceea ce are drept consecință creșterea volumului apei de adaos invocat de ELCEN. b) opririle din rețeaua de termoficare implică neasigurare agentului termic către client sau consumator pe perioada desfășurării lucrărilor (în cazurile unde nu există altă linie de alimentare cu agent termic, sau nu există posibilitatea de a realiza provizorate).”, arată compania.

Termoenergetica, care a preluat atribuțiile fostului RADET, intrat în faliment, susține că ELCEN este cea care nu poate asigura debitele necesare funcționării în parametrii optimi în 3 din cele 6 sectoare ale Municipiului București, întrucât la începutul acestei luni, odată cu intrarea în revizie a CET-ului Grozăvești și pornirea CET Vest se asigură un debit vehiculat de aproximativ 700 de tone pe oră, față de debitul asigurat înainte de această relocare, care era de 2.500 de t/h. Reprezentanții ELCEN au invocat în acest sens o problemă tehnică, respectiv înfundarea singurului cazan de apă fierbinte (CAF) modernizat din incinta CET Vest, iar în aceste condiții reprezentanții CMTEB au făcut tot posibilul pentru asigurarea unei funcționări cât mai echilibrate a sistemului fără a ieși în spațiul public și fără a supune atenției opiniei publice problemele tehnice invocate de ELCEN.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu