Tendințele separatiste catalane nu au fost stinse: Zeci de mii de secesioniști au manifestat la Madrid, cerand eliberarea liderilor mișcarii di 2017

Postat la: 16.03.2019 23:32

O manifestaţie de protest faţă de procesul liderilor separatişti catalani a adunat sâmbătă o mulţime numeroasă la Madrid, pentru prima oară în afara regiunii catalane, relatează dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Norica Nicolai atac la adresa lui Rareș Bogdan! ‘Talentul de slugoi nu înlocuiește caracterul’

Manifestaţia, la care au luat parte zeci de mii de persoane, s-a desfăşurat sub sloganul 'Autodeterminare nu este o crimă'. Agitând fotografii ale inculpaţilor, protestatarii au cerut 'Libertate pentru prizonierii politici'.

Citește și: A ieșit la iveală! Cine o susține pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi

Într-o imagine neobişnuită pentru capitala Spaniei, bulevardul central Paseo del Prado a fost acoperit de culorile roşu, galben şi albastru, ale drapelului Estelada al mişcării catalane de independenţă.

Citește și: Anunț de ultimă oră din partea DNA! S-a descoperit trafic de influență de milioane de euro

Doisprezece lideri separatişti catalani sunt judecaţi, într-un proces care a început în februarie la Curtea Supremă de la Madrid, pentru rolul jucat în referendumul de independenţă din octombrie 2017.

Demonstraţia de sâmbătă de la Madrid a fost organizată de Adunarea Naţională catalană (ANC) şi de alte circa 50 de grupuri şi partide politice pro-independenţă.

Media locale au relatat că aproximativ 500 de autocare au fost închiriate pentru a-i aduce pe manifestanţi în capitală şi că au fost puse în circulaţie trenuri speciale.

Cinci sute de poliţişti au fost mobilizaţi pentru acest eveniment.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu