Tariceanu, reactie FURIBUNDA la discursul sefei DNA: 'Kovesi nu vede BARNA din ochiul ei...'

Postat la: 15.02.2018 10:55

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut o replică dură la discursul susţinut seara trecută de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Liderul ALDE susţine că instituţia condusă de Kovesi nu este supusă niciunei presiuni, în schimb, în urma dezvăluirilor din ultima perioadă, se confruntă cu grave probleme de credibilitate.

"Am vazut cateva extrase in presa ale discursului doamnei Kovesi. Am impresia ca dansa nu vede barna din ochiul ei, a institutiei, dar cauta sa gaseasca defecte in ochii altora. Cred ca institutia nu e supusa niciunei presiuni. E interesul public, firesc, pe care toti cetatenii il au cu privire la functionarea justitiei. Dezvaluirile din ultima perioada din cadrul DNA pun serios sub semnul intrebarii functionarea corecta, in respectul drepturilor fundamentale,care sunt grav incalcate. Aici, CSM, Inspecţia Judiciară au un rol determinant pentru a restabili increderea romanilor in justitie.", a declarat Tăriceanu.

"Eu vreau să subliniez un lucru: Parlamentul, ca instituţie, priveşte cu mare atenţie problemele care sunt legate de drepturile fundamentale ale individului, dar problema justiţiei ţine de ministrul Justiţiei şi de CSM", a completat Tăriceanu, întrebat dacă se impune o discuţie cu ministrul Justiţiei şi cu partenerii de coaliţie.

Citeşte şi: Lovitură GREA pentru evazionişti: Percheziţii AMPLE în Bucureşti şi alte patru judeţe, într-un dosar cu un prejudiciu IMENS

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu