Tariceanu dezvaluie cum s-a 'jucat' Codul Penal in Coalitie: 'Ne-am gandit ca o sa sara lumea - vreti sa-l salvati de Dragnea'

Postat la: 12.07.2018 22:14

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că a existat ideea că dacă se modifică legile justiției vor fi unii care vor acuza că legile sunt cu dedicație pentru Liviu Dragnea, iar președintele a avut un rol în împărțirea societății în două tabere.

"Cu toții ne-am gândit că dacă luăm această decizie, o să sară lumea – ah vreți să-l salvați pe Liviu Dragnea. Am zis, haideți să luăm legislația din Codul penal francez, pentru că esența este acolo din legislația din perioada lui Napoleon. Sunt toate partidele astea, toți oamenii aceștia, unii dintre ei tineri. Pe mine mă cutremură. Cred că oamenii ăștia peste 10 ani o să aibă mustrări de conștiință, ce mod de gândire stalinist au avut. Ceva îngrozitor. Cred că intrarea în vigoare a Codului Penal și a Codului de Procedură penală nu va mai da posibilitatea atâtor abuzuri prin lege", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

"Sper ca toate aceste modificări, care nu sunt suficiente, să mai ajută România în revenirea la normalitate. În momentul de față este o fractură uriașă. Președintele aici ar fi avut un rol de jucat, dar mă întreb dacă mai poate să joace un astfel de rol, deoarece vin alegerile anul viitor. Nu putem lăsa societatea să rămâna fracturată în acest fel", a mai spus președintele Senatului.

Acesta afirmă că majoritatea parlamentară va merge până la capăt cu modificarea legilor.

"Eu cred că nu e o poveste statul paralel, cel puțin în România și din câte am aflat, au început și la Comisie să privească lucrurile mai cu seriozitate în această privință. Nu ne rămâne decât să mergem până la capăt legile justiției și codurile. O să se ducă până la capăt. La legile justiției au durat 6 luni. Au folosit toate instrumentele, e adevărat legale, ca să amâne. Probabil că și la Coduri va dura tot atât. Am auzit că Viorica Dăncilă a avut o discuție cu Juncker și Timmermans care i-a întrebat în Olanda, Germania aveți abuz în serviciu? Au spus nu.", a afirmat Tăriceanu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu