Tariceanu, critica lipsa autostrazilor: Este vina tuturor guvernelor și miniștrilor de resort. Sunt curios daca nu mai descopera trecerea de lilieci

Postat la: 16.03.2019 18:48

Calin Popescu Tariceanu admite, in contextul protestului #șîeu, că autostrazile lipsesc din vina „tuturor guvernelor și miniștrilor transporturilor” care nu au stabilit priorități. Mai mult, liderul ALDE sustine ca este curios cum va evolua constructia celor 180 kilometri de autostrada anul acesta, "dacă nu mai descoperă pe traseul autostrăzii trecerea de lilieci, dacă nu trec liliecii trec urşii, dacă nu, melcii, s-ar putea să fie tot felul de lucruri de astea interesante".

„Împărtășesc nemulțumirile, preocupările cetățenilor acestei țări față de rămânerea în urmă a infrastructurii, fie că vorbim de infrastructura rutieră, fie că vorbim de cea de cale ferată. (...) Sigur că trebuie să recunoaștem că este o vină colectivă a tuturor guvernelor și miniștrilor transporturilor care s-au perindat și care nu au fost capabili să stabilească niște priorități”, a spus Tăriceanu, potrivit Mediafax.

"Există o proastă gestionare a acestui domeniu de către miniştrii succesivi care s-au perindat la Transporturi. Că dacă proiectele le începeau cu şapte ani în urmă, atunci sigur că astăzi anumite proiecte erau la maturitate. Dar procedurile sunt greoaie, licitaţiile sunt mereu contestate, se plimbă în justiţie câte doi ani de zile, atât durează o procedură de contestaţie, pentru că i-am luat pe cei de la CNAIR, fostul CNADNR, cu fiecare proiect în parte. Înainte de buget, noi am stat zile în şir cu lista proiectelor ca să vedem în ce stadii sunt, ce se poate termina anul acesta, ce urmează în anul următor, pentru că trebuie să pregăteşti proiectele pentru anii următori. Nu e suficient să fac anul ăsta 100 de kilometri. Cei de la CNADNR s-au angajat că anul acesta vor face 180 de kilometri, îi vor finaliza. Sunt tare curios cum vor evolua lucrurile, dacă nu mai descoperă pe traseul autostrăzii trecerea de lilieci, dacă nu trec liliecii trec urşii, dacă nu, melcii, s-ar putea să fie tot felul de lucruri de astea interesante", a declarat preşedintele Senatului, potrivit Agerpres.

"S-ar putea ca cei care sunt la Ministerul Transporturilor să intre pe o viteză accelerată", a spus Tăriceanu.

De asemenea, întrebat de ce nu este îmbunătăţită legislaţia pentru a putea fi construite autostrăzi, liderul ALDE a susţinut că sunt anumite constrângeri date de directivele europene.

Citeste si Ministrul transporturilor se plânge de investitorii 'șmecheri' - Ne-am bătut inclusiv cu români de la Bruxelles care pun bețe-n roate României

"A fost îmbunătăţită, după cum vedeţi... e la fel de bună ca şi înainte. Sunt anumite constrângeri care sunt date de directivele europene în domeniu", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Întrebat câţi kilometri de autostradă au fost daţi în folosinţă în perioada în care el a fost premier al României, Călin Popescu-Tăriceanu a răspuns că nu îşi mai aduce aminte.

"Nu mai ţin minte, dar îmi aduc aminte că am făcut inaugurare o dată la Piteşti, centura Piteştiului, am mai fost nu mai ştiu pe unde, pe autostrada nu mai ştiu care... s-au făcut, e o întrebare bună, dar nu mai ţin minte că au trecut cam 11 - 12 ani de la încheierea mandatului. Dar atunci ţineţi cont că nu avusesem acces la fonduri europene decât într-o perioadă în care numai procedurile de accesare durau 3 ani de zile", a declarat preşedintele ALDE.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu