Targul de binefacere "Sa daruim impreuna" organizat de Prefectura Constanta si organizatiile minoritatilor are loc intr-un mall din Constanta (galerie foto)

Postat la: 20.05.2017 12:10

Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa, în parteneriat cu Consulatul General al Republicii Turcia, al Republicii Populare Chineze şi al Federaţiei Ruse la Constanţa şi cu organizaţiile minorităţilor naţionale, organizează sâmbătă, astăzi, într-un centru comercial de pe varianta municipiului, zona Food, cea de-a X-a ediţie a Târgului de binefacere „Să dăruim împreună“.
 
În cadrul târgului, fiecare partener îşi concepe şi amenajează un stand pentru ţara pe care o reprezintă, Instituţia Prefectului realizând standul pentru România. La aceste standuri vor fi prezentate şi comercializate obiecte/suveniruri originale şi produse alimentare tradiţionale, se vor derula spoturi cu obiceiuri şi tradiţii ale etniilor, însoţite de momente artistice specifice.

La eveniment participă Consulatele generale al Chinei, Turciei, Rusiei, Comunităţile bulgarilor, grecilor şi lipovenilor, Uniunea armenilor şi cea a oamenilor de afaceri turci. La standurile participanţilor sunt produse tradiţionale. 

În cadrul târgului are loc un scurt program artistic pregătit de reprezentanţii comunităţilor. 
 
Evenimentul este organizat din anul 2006, iar de-a lungul timpului, fondurile colectate au fost oferite persoanelor cu dizabilităţi, secţiilor de Pediatrie şi Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa; a fost achiziţionat mobilier pentru Centrul de Primire a Copiilor în Regim de Urgenţă Constanţa şi pentru Centrul de Plasament „Delfinul“ din Agigea, au fost cumpărate electrocasnice şi aparatură IT pentru Centrul de Plasament „Antonio“ şi pentru elevi din mediul rural cu rezultate deosebite la învăţătură, urmând ca, în acest an, să fie direcţionate către Cabinetul de Tiflo-Pedagogie din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul“ Constanţa.
 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu