Sute de persoane au participat la manifestarile dedicate Zilei Marinei, la Galați

Postat la: 15.08.2019 21:31

Câteva sute de persoane au participat, joi seara, la manifestările dedicate Zilei Marinei, desfăşurate pe Faleza Inferioară a Dunării de la Galaţi potrivit Agerpres.

Programul a început cu o jumătate de oră de muzică de promenadă interpretată de Fanfara 'Valurile Dunării' a Centrului Cultural "Dunărea de Jos". Au urmat alinierea Gărzii de onoare, întâmpinarea comandantului Flotilei Fluviale, intonarea imnului şi ridicarea drapelului.

După alocuţiunile oficialităţilor s-a ţinut o slujbă de pomenire a celor dispăruţi în apele Dunării, iar arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, a lansat la apă o cruce de flori.

Gălăţenii prezenţi pe faleza Dunării au asistat, apoi, la defilarea Gărzii de onoare şi au urmărit parada navelor militare, exerciţii militare pe fluviu şi parada navelor civile aflate în rada Portului Galaţi.

Parada navală a fost deschisă de trei vedete militare ale Flotilei de Dunăre, după care au urmat nava de pasageri cu zbaturi Tudor Vladimirescu, remorchere, nave şcoală, bacuri, nave de măsurători şi semnalizare, nave multifuncţionale, împingătoare, pilotine şi ambarcaţiuni ale Poliţiei şi Poliţiei de Frontieră.

Manifestările dedicate Zilei Marinei vor continua cu show-uri de divertisment, plimbări cu caiacul, ateliere pentru copii, face - painting şi concurs de biciclete pe Faleza Dunării.

În plus, în perioada 16 - 18 august, va fi amenajată şi o zonă 'Food and Drinks', tot pe Faleza Dunării.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu