Suspiciune de coronavirus la UPU SMURD Targu Mures - Zece cadre medicale s-au autoizolat

Postat la: 26.03.2020 18:16

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Iuliu Moldovan, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că zece membri ai personalului medical de la UPU SMURD Târgu Mureş s-au autoizolat la domiciliu după ce au tratat un pacient care s-a dovedit ulterior pozitiv la testul pentru Coronavirus.

"Zece cadre medicale la la UPU SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au intrat în autoizolare la domiciliu, după ce au intrat în contact cu un pacient depistat pozitiv la testul COVID-19. Starea lor este bună, măsura a fost luată pentru protejarea personalului medical şi pentru a preveni răspândirea virusului. În prezent pacientul este internat la Clinica de Boli Infecţioase Cluj-Napoca a fost transferat de la Târgu Mureş", a declarat dr. Iuliu Moldovan.

Potrivit şefului DSP Mureş, în urma anchetei epidemiologice cadrele medicale care au lucrat la UPU SMURD în turele din data de 21 martie s-au autoizolat, le-au fost recoltate probe pentru testul COVID-19 şi se aşteaptă rezultatele.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu