SURSE - Pozitia Vioricai Dancila in cel mai nou scandal vehiculat in Guvern

Postat la: 14.06.2019 21:56

Ies la iveală noi detalii din scandalul care ar fi izbucnit în interiorul Guvernului, între premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Ana Birchall. Problema ar fi apărut în şedinţa de miercuri a Guvernului, în partea la care participă doar miniştrii, după ce Ana Birchall ar fi lansat ideea evaluării activităţii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie de către Ministerul Justiţiei.

Surse guvernamentale au precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, că premierul s-a opus vehement acestei idei, poziţie pe care şi-a menţine. "Premierul Viorica Dăncilă se opune oricărei implicări a guvernului sau a factorului politic în evaluarea unei instituţii judiciare", precizează sursele guvernamentale.

Poziţia premierului vine în contextul procesului de la Curtea de Justiţie a UE, deschis la sesizarea unor judecători români, inclusiv pe tema modificărilor la legile justiţiei care au dus la înfiinţarea SIIJ. Pe de altă parte, potrivit Constituţiei, procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu