SUA pregatesc RETRAGEREA din Siria: Vor ca arabii sa ii inlocuiasca pe militarii americani - SURSE

Postat la: 17.04.2018 20:54

Guvernul american vrea să creeze o forţă arabă care să înlocuiască prezenţa sa militară în Siria şi să ajute la stabilizarea nord-estului ţării după înfrângerea grupării jihadiste Statul Islamic, a dezvăluit marţi publicaţia The Wall Street Journal (WSJ), citată de agenţia de presă EFE.

Potrivit ziarului, care citează surse din administraţia americană, Washingtonul vrea ca Arabia Saudită, Qatarul şi Emiratele Arabe Unite (EAU) să contribuie cu miliarde de dolari la reconstruirea nordului Siriei şi să trimită trupe în regiune, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură de teatru! Soția lui Petre Roman, încurcată cu un cămătar! Cum s-a ajuns aici

John Bolton, noul consilier de securitate naţională al preşedintelui SUA, Donald Trump, a vorbit recent cu şeful serviciilor de informaţii egiptene pentru a afla dacă şi Cairo ar dori să participe la acest plan, conform WSJ.

Trump a reiterat în ultimele luni dorinţa sa de a accelera plecarea celor 2.000 de soldaţi americani din Siria, unde luptă împotriva Statului Islamic împreună cu miliţiile kurde.

Citește și: Se întâmplă în România! Cine este femeia care poartă în buletin numele Miss America

Scopul acestei noi forţe arabe, potrivit ziarului, ar fi continuarea colaborării cu miliţiile susţinute de SUA pentru a împiedica revenirea grupării jihadiste şi, în acelaşi timp, de a împiedica preluarea controlului în această zonă de către forţe susţinute de Iran.

Fondatorul companiei militare private Blackwater, Erik Prince, a confirmat pentru WSJ că menţine contacte informale cu responsabili arabi pe tema unei eventuale forţe în Siria, dar a spus că aşteaptă să vadă ce decide Donald Trump.

Citește și: Atenție! Se schimbă cardurile de sănătate! Cum puteți intra în posesia lor .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu