SUA: Mike Pence il va primi pe președintele ucrainean, incertitudine in privința lui Donald Trump

Postat la: 19.06.2017 22:55

Vicepreședintele american, Mike Pence, urmează să îl primească marți la Washington pe președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a anunțat luni Casa Albă, păstrând tăcerea în privința unei întâlniri cu Donald Trump, scrie AFP.

7bacebca-610b-462c-a558-403885f4ff07

"Dacă vom avea informații noi cu privire la programul președintelui, le vom face cunoscute", a declarat purtătorul de cuvânt al executivului american, Sean Spicer, precizând că singura întrevedere stabilită până în prezent este cu vicepreședintele Mike Pence.

O vizită a președintelui ucrainean în capitala Statelor Unite fără o discuție privată cu omologul său american ar putea fi interpretată ca un pas înapoi diplomatic de către Kiev și, invers, ca un semn promițător de către Moscova.

Din 2014, Ucraina este pradă unui conflict armat între separatiștii proruși din estul țării și trupele guvernamentale care a făcut peste 10.000 de morți.

Statele Unite și aliații lor europeni, care au impus sancțiuni Rusiei, se pronunță pentru aplicarea acordului de pace de la Minsk, încheiat în 2015 și menit să instaureze încetarea focului.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza, editor online: Daniela Juncu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu