SUA și China acorda o atenție deosebita Conferintei de securitate de la Munchen: Cele doua țari trimit delegații numeroase fara precedent

Postat la: 12.02.2019 00:40

SUA şi China trimit la Conferinţa de securitate de la Munchen care are loc săptămâna aceasta cele mai mari delegaţii de până acum, ceea ce face ca actuala ediţie a evenimentului să fie "cea mai importantă" din istoria sa de 50 de ani, a afirmat luni preşedintele forumului, Wolfgang Ischinger, transmite dpa, potrivit agerpres.ro.

Citeste si ALERTĂ Un alt deputat pleacă din PSD : Am decis că este timpul să 'mă rup' de acest tip de politică

Din delegaţia Statelor Unite vor face parte vicepreşedintele Mike Pence, ministrul interimar al apărării Patrick Shanahan, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, precum şi Ivanka Trump şi soţul ei Jared Kushner, amândoi înalţi consilieri ai Casei Albe, a precizat Ischinger.

La rândul ei, delegaţia Chinei îl va cuprinde pe ministrul de externe Yang Jiechi, un proeminent politician şi diplomat chinez.

Totuşi, premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele francez Emmanuel Macron şi-au anunţat în ultimul moment retragerea de la conferinţă. Emmanuel Macron ar fi urmat să aibă o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel.

Conferinţa de la Munchen, care debutează vineri, 15 februarie, este cea mai mare reuniune de experţi în politici de securitate pe plan mondial, iar la ediţia din acest an sunt aşteptaţi circa 80 de şefi de stat şi de guvern.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu