SUA au recunoscut: Cați soldați au americanii, de fapt, in Siria

Postat la: 08.12.2017 07:14

SUA au recunoscut miercuri că au 2.000 de militari desfăşuraţi în Siria, de patru ori mai mult decât anunţase Departamentul de Stat cu doar o lună în urmă, a informat EFE.

Numărul nu reprezintă sub nicio formă o creştere a trupelor americane în această ţară, ci reflectă o contabilitate mai exactă, le-a declarat ziariştilor purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Rob Manning.

Citește și: Previziuni GRAVE ale lui Cozmin Guşă: 'Recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului va avea consecinţe imediate'

În luna noiembrie, Forţele Armate ale SUA dăduseră asigurări că numărul militarilor lor în Siria se ridica la 503, cu mult sub cifra avansată miercuri de Manning, care a insistat însă că, de fapt, numărul militarilor americani în Siria urmează o "tendinţă descendentă", după retragerea a 400 de infanterişti marini care au ajutat forţele locale să recucerească Raqqa, fosta capitală de facto a grupării teroriste Statul Islamic, anunță Agerpres.

Manning a refuzat să specifice dacă cei 400 de infanterişti marini fac parte din contingentul total. "Sunt mai mult sau mai puţin 2.000. Nu dorim să prezentăm efectivele noastre duşmanului", s-a limitat să declare Manning, adăugând că SUA are în Irak 5.200 de militari, cifră care nu diferă de ultimele estimări făcute publice de autorităţile americane.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu