Studiul care INSPAIMANTA: Coronavirusul supravietuieste noua ore pe piele, de cinci ori mai mult decat gripa

Postat la: 18.10.2020 16:08

Coronavirusul rămâne activ pe piele timp de nouă ore, au constatat cercetătorii japonezi, care confirmă necesitatea spălării frecvente a mâinilor în lupta împotriva pandemiei Covid-19. Spre deosebire de coronavirus, agentul patogen care provoacă gripa supravieţuieşte pe piele aproximativ 1,8 ore, se arată într-un studiu publicat în jurnalul Clinical Infectious Diseases, potrivit AFP.

“Supravieţuirea timp de nouă ore a SARS-CoV-2 pe pielea omului poate creşte riscul de transmitere prin contact comparativ cu virusul gripal A, accelerând astfel pandemia”, se arată în studiu, scrie news.ro.

Citește și: Atenționare de ultimă oră! Cum a fost răsturnată declarația lui Raed Arafat

Cercetătorii japonezi au testat eşantioane de piele prelevate de la specimene de autopsie la aproximativ o zi de la deces. Coronavirusul şi virusul gripal devin inactive în 15 secunde, prin aplicarea etanolului, care este utilizat în dezinfectanţii pentru mâini.

“Supravieţuirea de mai lungă durată a SARS-CoV-2 pe piele creşte riscul transmiterii prin contact, dar igiena mâinilor poate reduce riscul”, se menţionează în studiu.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

Studiul susţine recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de spălare în mod regulat şi corect a mâinilor pentru limitarea transmiterii virusului.

De la startul pandemiei şi până acum, la nivel global s-au înregistrat 39,6 milioane de cazuri de infectare şi 1.109.838 de decese cauzate de Covid-19.

Citește și: Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu