SRI anunța ca face verificari in privința vizitei in Romania a teroristului care a ucis cel puțin 49 de oameni in atacul din Noua Zeelanda

Postat la: 16.03.2019 12:32

Serviciul Român de Informații face verificări în privința prezenței în România a autorului atacului armat din Noua Zeelandă, după ce procurorul-șef din Bulgaria a anunțat că bărbatul a făcut un turneu în țara noastră, Ungaria și în Bulgaria în 2018, au precizat surse apropiate anchetei.

SRI efectuează mai multe verificări privind vizita din 2018, în România, a autorului atacului armat din Noua Zeelandă, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Citește și: Norica Nicolai atac la adresa lui Rareș Bogdan! ‘Talentul de slugoi nu înlocuiește caracterul’

Demersul vine după ce procurorul-şef din Bulgaria, Sotir Ţaţarov, citat de site-ul Novinite.com, a anunțat că bărbatul a efectuat un turneu în Bulgaria, România şi Ungaria în 2018.

Potrivit oficialului citat, Brenton Tarrant a vizitat oraşele Sofia şi Plovdiv în noiembrie 2018. Ulterior, individul s-a deplasat în România, de unde a închiriat o maşină pentru a merge în Ungaria.

Citește și: A ieșit la iveală! Cine o susține pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi

Sotir Ţaţarov a precizat că autorităţile bulgare nu au depistat activităţi teroriste ale suspectului pe teritoriul Bulgariei.

Brenton Tarrant, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat sub acuzaţia că omorât 49 de persoane şi a rănit alte 20 după ce a deschis focul în două moschei din Noua Zeelandă.

Citește și: Anunț de ultimă oră din partea DNA! S-a descoperit trafic de influență de milioane de euro .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu