Spitalul Horezu a fost desemnat pentru tratarea cazurilor de coronavirus, iar SJU Ramnicu Valcea va asigura urgentele non-COVID-19

Postat la: 26.03.2020 23:08

Spitalul orăşenesc Horezu a fost desemnat pentru tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Râmnicu Vâlcea va asigura cazurile medicale de urgenţă non COVID-19 din tot judeţul, informează Instituţia Prefectului Vâlcea într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la Horezu vor fi tratate inclusiv cazurile de copii îmbolnăviţi cu COVID-19, pacienţii copii care reprezintă cazuri non COVID-19 urmând să fie trataţi la SJU Râmnicu Vâlcea, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Odată cu Victor Costache, și spitalele private fac un pas în spate, în plină pandemie: Persoanlul non-critic, băgat în șomaj tehnic

Prefectura Vâlcea menţionează că în prezent Secţia de boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă are suficiente echipamente de protecţie necesare desfăşurării activităţii.

Pentru triajul epidemiologic, în incinta unităţilor sanitare au fost instalate şapte corturi, dintre care două sunt ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (unul la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi unul la Spitalul Pneumoftiziologie Mihăeşti) şi cinci ale Ministerului Apărării Naţionale (două la Spitalul Pneumoftiziologie Mihăeşti şi câte unul la spitalele din Horezu, Drăgăşani şi Brezoi).

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘E nevoie de testarea a 10.514 de persoane din București’

Prefectura Vâlcea a mai informat joi că în judeţ sunt în carantină 186 de persoane şi în izolare la domiciliu 1.248 de persoane. Centrele de carantină din judeţ au o capacitate de 258 de locuri disponibile.

Una dintre persoanele aflate în izolare care nu a respectat această măsură a fost sancţionată cu amendă de 5.000 de lei şi a fost carantinată pentru 14 zile.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu