Sorina Matei arunca BOMBA - Ministerul de Externe a REZILIAT contractele cu Remus Radoi inainte de tragedia de la Caracal

Postat la: 15.08.2019 15:24

Omu de afaceri Remus Rădoi, acuzat de voci din Caracal că ar face parte din lumea interlopă este abonat la contracte cu statul. De altfel, Rădoi a recunoscut public că are contracte cu statul si a explicat că firmele lui fac treabă mai bună decât poliția. Jurnalista Sorina Matei arată, în premieră, că unul din contractele semnate de Rădoi cu Ministerul de Externe a fost reziliat înainte de tragedia de la Caracal. Ulterior, MAE a atribuit contractele unei firme deținute de copiii foştilor ofiţeri SRI din cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Gorj/SRI Gorj.

"Atât într-unul din actele adiţionale cât şi în răspunsul oficial, MAE susţine că a încheiat contractul cu firma de pază din Caracal controlată de Remus Rădoi pentru că “MAI nu a alocat resursele umane necesare” iar “Jandarmeria nu a alocat efectivele necesare asigurării serviciilor de pază”. Ca atare, serviciile autorităţilor şi instituţiilor publice au fost suplinite/înlocuite, pe alţi bani publici, de către firma de pază din Caracal controlată de controversatul Remus Rădoi.

După ce a reziliat contractul cu SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal, la 1 iulie 2019, MAE a făcut încheiat un nou contract pentru aceleaşi servicii de pază la obiectivele ministerului. “Aleasa” de data aceasta este firma SC TMG Guard SRL din Gorj, abonată şi ea la contracte din bani publici ca şi precedenta societate, dar deţinută, potrivit presei şi datelor publice, de către Lucian Mecu (32 de ani) şi Alin Niculescu (27 de ani), copiii foştilor ofiţeri SRI din cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Gorj/SRI Gorj, Victor Mecu şi Alin Alexandru Niculescu. Contractul de pază al MAE cu firma fiilor ofiţerilor SRI Gorj este în valoare de 76.641 euro bani publici, are posibilitate de prelungire până pe 1 aprilie 2020 şi se derulează în prezent", scrie Sorina Matei pe site-ul său.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu