SONDAJ - Schimbare majora in Germania, dupa ultimul scandal european

Postat la: 13.08.2017 10:15

Un sfert dintre adulţii germani şi-au modificat obiceiurile alimentare în ceea ce priveşte consumul de ouă ca urmare a scandalului ouălor contaminate cu insecticidul fipronil, potrivit unui sondaj comandat de dpa.

Citește și: S-a aflat locația SECRETĂ unde și-ar petrece Liviu Dragnea concediul

Citește și: FOTO - Cum arată somptuoasa vilă a Simonei Halep


Germania este una dintre cele 17 ţări în care au fost distribuite ouă contaminate cu acest insecticid, considerat nepotrivit consumului uman, informează Agerpres.

Fipronilul, substanţă utilizată în mod obişnuit în produsele veterinare împotriva puricilor, acarienilor şi căpuşelor, este interzis la tratarea animalelor destinate consumului uman, precum păsările. 

Pe fondul scandalului, 16% dintre respondenţii din Germania au declarat că mănâncă mai puţine ouă, iar 10% au spus că le-au scos din alimentaţia zilnică, potrivit grupului de cercetare a pieţei YouGov. Totuşi, 65% dintre persoanele intervievate au declarat că nu sunt îngrijorate şi că vor continua să consume ouă ca şi până acum. De altfel, autorităţi din mai multe ţări europene au declarat că riscul intoxicaţiei la oameni este redus. 

Sondajul YouGov a fost efectuat pe un eşantion de 2.050 de persoane cu vârste peste 18 ani şi a fost realizat online în zilele de 9 şi 10 august.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu