SONDAJ CURS - SURPRIZE spectaculoase in București in ceea ce privește increderea in personalitațile politice (OMNIBUS)

Postat la: 16.03.2019 10:24

Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a dat publicității datele privind celui de al II-lea sondaj de tip OMNIBUS în Municipiul București. Cercetarea va fi făcută din două în două luni pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți pe bază de interviuri față în față la domiciliul acestora.

Vezi și: SONDAJ CURS - PSD, avans timid. Alianța 2020 (USR-PLUS) vine tare din spate. Surprizele ALDE și PMP și dezastru pentru PNL

Este a II-a cercetare de acest tip și s-a desfășurat în perioada 21 februarie - 11 martie 2019. Topul este dominat în continuare autoritar de primarul general Gabriela Firea cu 49% părere Bună și Foarte Bună. SURPRIZA cercetării o constituie intrarea în Top a fostului șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi cu 46% părere Bună și Foarte Bună (nu a intrat în politică, dar este luată în diverse calcule și se fac multe scenarii).

Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se menține cu 42% în top în fața președintelui Klaus Iohannis cu 34% la fel ca în studiul anterior de la sfârșitul anului 2018 - VEZI AICI. Ei sunt urmați de fostul premier Victor Ponta, președintele PRO România cu 31%.

O altă SURPRIZĂ o constituie fostul jurnalist Rareș Bogdan care are o favorabilitate de 28% în rândul electoratului bucureștean. Interesant este că el are și un mare potențial de creștere în condițiile în care 15 la sută dintre respondenți au indicat că nu îl cunosc.

De o favorabilitate cât de cât semnificativă se mai bucură fostul premier Dacian Cioloș cu 28%, premierul în funcție Viorica Dăncilă cu 27%, fostul președinte Traian Băsescu cu 26% și președintele PSD, Liviu Dragnea, cu 24%.

content-image

Datele tehnice: Sondajul a fost realizat în Municipiul București pe un volum eșantion de 1067 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 3,0% la un nivel de încredere de 95% prin interviuri față în față la domiciliul respondenților. Perioada: 21 februarie - 11 martie 2019.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu