Solicitare - BOMBA: convocarea de URGENȚA a CSAT dupa protestele care au INGROZIT Romania

Postat la: 11.08.2018 14:54

Deputatul PMP Cătălin Cristache i-a cerut, sâmbătă, președintelui Klaus Iohannis să convoace urgent CSAT pentru a se lămuri situaţia şi pentru a se vedea în ce formă au acţionat instituţiile statului pentru preîntâmpinarea violenţelor din 10 august, informează mediafax.

”Preşedintele Klaus Iohannis, oriunde s-ar afla, ar face bine să convoace de urgenţă o şedinţă a CSAT pentru a se lămuri situaţia şi pentru a se vedea în ce formă au acţionat instituţiile statului pentru preîntâmpinarea violenţelor din 10 august. Şi nu mă refer numai la Jandarmerie, ci şi la serviciile secrete. Dacă şeful statului nu face acest lucru, corect ar fi să-şi dea demisia, să se organizeze alegeri nticipate atât pentru Preşedinţie, cât şi pentru Parlament, şi să putem să o luăm de la capăt. Este important ca oameni care mai au încă stăpânire de sine şi au capul pe umeri din interiorul instituţiilor statului să realizeze pericolul uriaş abătut asupra României, chiar în an Centenar, şi să acţioneze astfel încât lucrurile să se calmeze. Dacă nu îşi dau seama că nu pot continua acţionând la comanda unor mafioţi politici, aşa cum sunt PSD-iştii, mă tem de ceea ce se poate întâmpla”, a declarat, potrivit unui comunicat de prexsă, deputatul PMP Cătălin Cristache.

Citește și: Jandarmeria aruncă BOMBA în scandalul bătăilor din Piața Victoriei - Colega bătuta de protestatari, SUSPECTĂ de fractură de coloană .

El a mai afirmat că ”acţiunile necugetate ale Jandarmeriei, generate fără îndoială de o comandă politică venită din fruntea MAI (Carmen Dan) şi de la Prefectul Capitalei (Speranţa Cliseru), au ridicat nivelul tensiunii acumulate la nivelul societăţii la cote paroxistice”.

”Afirm răspicat că Jandarmeria s-a comportat întocmai ca minerii din anii ’90, agresând nejustificat cetăţenii care îşi exprimau în mod paşnic nemulţumirea faţă de guvernanţi. Din păcate, forţele de ordine s-au transformat în garda pretoriană a unor infractori dispuşi să dea la propriu foc la ţară. Prin încercarea de deturnare a protestului spre violenţă, în speranţa că oamenii de bine care au venit în Piaţa Victoriei vor fi desuadaţi să mai participe la viitoare manifestări antiguvernamentale, ticăloşii care conduc astăzi România au obţinut efectul contrar: mai multă îndârjire şi mai multă determinare pentru a-i vedea plecaţi pe Dragnea şi ai săi. Le cer lui Dragnea, Dăncilă, Carmen Dan, Firea şi celorlalţi să-şi bage picioarele într-un lighean cu apă rece şi gheaţă, făcând singurul lucru corect pentru dezescaladarea situaţiei: să-şi dea demisia”, a adăugat deputatul PMP.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu