"Slava Domnului ca vorbim despre asta", spune Jane Fonda dupa declanșarea scandalului Weinstein

Postat la: 13.10.2017 11:24

"Slavă Domnului că vorbim despre asta", a comentat Jane Fonda despre izbucnirea scandalului care îl are în centru pe producătorul american Harvey Weinstein, acuzat de hărțuire, agresiuni sexuale și viol de mai multe actrițe, acuzații despre care spune că știa deja, relatează vineri AFP.

1bb476db-2c28-4b52-87d0-8f9ee853bcaf

Într-un interviu înregistrat joi și care va fi difuzat luni în emisiunea "Hardtalk" a BBC World, actrița a explicat că a aflat despre acuzațiile aduse lui Harvey Weinstein în urmă cu un an, dar nu a vrut să vorbească despre ele pentru a nu dezvălui identitatea uneia dintre victimele lui Weinstein, o decizie pe care o regretă. "Ar fi trebuit să fiu mai curajoasă și cred că de acum înainte voi fi când voi auzi astfel de povești", a declarat ea.

Dacă presupusele victime nu au dorit să vorbească mai devreme este pentru că producătorul este "puternic", iar tinerele erau "vulnerabile" și "îngrijorate că dacă vorbesc sau fac ceva, cariera lor ar fi distrusă", a spus actrița, care a fost una dintre figurile proeminente implicate în proteste în anii '60-'70.

Vedeta, care va împlini 80 de ani în decembrie, a mărturisit unei reviste britanice că a fost violată când era copil. Ea a povestit la BBC că a fost ținta avansurilor unui regizor francez când avea 21 de ani, acesta spunându-i că trebuie să știe "ce tipuri de orgasm" avea, pentru un rol.

Jane Fonda a vorbit și despre scandalurile sexuale care i-au avut în centrul lor pe actorul american Bill Cosby, pe fostul președinte al Fondului Monetar Internațional Dominique Strauss-Kahn și pe președintele american Donald Trump. "Avem acum un președinte despre care știm că a făcut același lucru", a afirmat ea. În timpul campaniei prezidențiale, a apărut o înregistrare video în care magnatul imobiliarelor se lăuda că poate pipăi femeile pentru că este celebru.

Pentru Jane Fonda, care a primit două premii Oscar pentru cea mai bună actriță, aceste violențe asupra femeilor sunt "foarte, foarte răspândite", și nu numai la Hollywood, "este o epidemie".

"Sper că este un punct de cotitură", care îi va opri pe agresori, a comentat Jane Fonda.

Harvey Weinstein este vizat de o anchetă deschisă de poliția din New York privind o presupusă agresiune sexuală comisă în 2004. Potrivit agenției Press Association, producătorul este vizat și de o anchetă declanșată de poliția britanică pentru o agresiune sexuală care ar fi fost comisă în anii 1980 la Londra.

De la publicarea articolului din New York Times la 5 octombrie, acuzațiile de hărțuire, agresiuni sexuale și violuri care îl vizează pe magnatul de la Hollywood se înmulțesc, unele dintre aceste cazuri datând de peste 20 de ani.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Codruț Bălu, editor online: Anda Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu