Situație INCREDIBILA in județul lui Marian Oprișan - O comuna este condusa de un agent agricol. Ce s-a intamplat cu primarul și viceprimarul

Postat la: 08.12.2018 06:15

Comuna Bordești, din județul Vrancea, unde primarul a murit, iar viceprimarul nu a fost ales de Consiliul Local, este condusă de un agent agricol, delegat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Agentul agricol refuză, însă, semnarea documentelor oficiale.

Blocajul din comuna Bordești, județul Vrancea, a început în urmă cu câteva săptămâni, când primarul a murit. În mod normal, înlocuitorul acestuia trebuia să fie viceprimarul, dar acesta nu a fost ales în Consiliul Local din cauza disputelor dintre reprezentanții majorității PSD-ALDE-UNPR.

Nici următoarea variantă de înlocuire a primarului, respectiv cu secretarul comunei, nu poate fi folosită, deoarece acesta este implicat într-un dosar penal și a fost suspendat din funcție.

SURSE - PSD ia în calcul la Senat un vot după sărbători în cazul Tăriceanu

Astfel, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a decis să-l numească temporar în fruntea comunei pe agentul agricol, însă vidul de putere nu a fost rezolvat, în condițiile în care acesta refuză să semneze documente oficiale.

Surse din rândul administrației locale spun că situația poate fi deblocată prin desemnarea unui viceprimar, ceea ce înseamnă că reprezentanții majorității trebuie să ajungă la un punct de vedere comun.

Disputa pentru funcția de viceprimar se dă între doi membri PSD, fiul fostului primar și un membru al partidului, care a căzut în dizgrația filialei locale.

Dacă nu se va ajunge la un compromis politic, singura soluție ar fi organizarea de alegeri anticipate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu