Situație disperata: Este nevoie urgenta de medici la cel mai mare spital din Baragan

Postat la: 22.05.2020 17:23

Este nevoie urgentă de medici la cel mai mare spital din Bărăgan. „Dacă mi se blochează copilul la naştere, nu pot face nimic!”, spune medicul Andrei Dumitrescu, ginecolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, anunță MEDIAFAX.

Medicul Andrei Dumitrescu, ginecolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, explică situaţia grea din unitatea sanitară. Este cea mai mare din Bărăgan, are o capacitate de 500 de locuri, dar un singur medic de ATI. Acesta nu poate fi permanent la serviciu.

Citește și: DECIZIE Înmormântările trebuie anunțate cu o zi înainte. În caz contrar, primăriile vor suporta consecințele

„Noi în gărzi, pe lângă faptul că stăm să ne rugăm să nu ne vnă urgenţe, de multe ori suntem puşi în situaţia de dispecerat în care încercăm să apelăm la alte spitale. Gândiţi-vă ce fac eu la o naştere unde mi se blochează copilul la naştere, eu nu mai am timp să fac nimic”, a declarat medicul Andrei Dumitrescu, medic ginecolog la Spitalul din Călăraşi.

„Această modă de a pleca din ţară începe să se diminueze, pentru că au crescut veniturile, dar este nevoie de o perioadă destul de lungă de timp ca acest val să vină. Pregătirea unui medic durează de la 9 până la 12 ani”, a declarat, la rândul său, Vlad Mixich, expert în politici de sănătate.

Citește și: Violeta Alexandru aruncă bomba! Adio contractelor bănoase obținute de subcontractori. Muncitorii români vor avea alte beneficii în Germania

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi are o secţie de ATI renovată recent. Cei care vor să lucreze aici primesc spor de 75%, program flexibil dar şi apartament în bloc nou.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu