Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_6qr1l3elq2rmrkm0990jsv2dj2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Situația GRAVA in care au ajuns copiii in perioada de carantina: Unul din sase copii spanioli, deprimat pe timpul izolarii din cauza COVID-19

Situația GRAVA in care au ajuns copiii in perioada de carantina: Unul din sase copii spanioli, deprimat pe timpul izolarii din cauza COVID-19

Postat la: 22.05.2020 03:32

Aproape un copil din şase s-a simţit deprimat cu regularitate în timpul izolării impuse în Spania din cauza epidemiei covid-19, iar suferinţa psihologică a fost mai puternică în rândul categoriilor sărace, a anunţat joi organizaţia Save the Children, relatează Reuters, anunță news.ro.

Spania - unde covid-19 s-a soldat cu aproape 28.000 de morţi - a impus populaţiei sale una dintre cele mai stricte izolări, interzicând ieşirea copiilor, nevoiţi să stea închişiîn casă timpde mai multe săptămâni.

Save the Children a efectuat în aprilie un studiu asupra consecinţelor acestei izolări.

Citește și: Cozmin Gușă anunță o alertă de cutremur în interiorul Statului Paralel! ‘Dacă e doar pe sfert de cum zice’

Potrivit organizaţiei, numeroase familii s-au bucurat de faptul că pot petrece mai mult timp împreună, însă 17% dintre copii s-au simţit adesea - eventual zilnic - deprimaţi, iar dificultăţile economice au adâncit inegalităţile.

În cele mai sărace familii, 32,2% dintre copii au prezentat tulburări de somn, iar altor 30,1% le-a fost frică de boală.

Aceşti copii au totodată tendinţa să plângă mai mult decât în familiile mai înstărite, potrivit acestui studiu, realizat în baza a 1.800 de interviuri.

Într-una din patru familii vulnerabile s-au înregistrat pierderi ale locului de muncă sau scăderi ale venitului, ceea ce a sporit tensiunile şi incertitudinile la copii.

Citește și: Video Scene nebune! A fost nevoie de trei echipaje de poliție pentru a fi încătușat un bătrân care a refuzat să i se măsoare temperatura

În unele cazuri, familiile au fost nevoite să-şi împartă locuinţa cu persoane din afară, pentru a reduce cheltuielile cu chiria.

”Izolarea în apartamente mici împreună cu oameni care nu fac parte din familia ta constituie un risc, pentru că aceste familii se confruntă cu două tipuri de stres. Ele au şi-au pierdut locul de muncă pentru că nu au mai putut munci şi s-au izolat în locuri mici”, a declarat pentru Reuters reprezentantul Save the Children în Spania Andres Conde.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu